Munkavel för åsikter

Jag kan hålla med om att vissa människor säger ett och annat för mycket. Det finns munnar som går oavbrutet och som inte går att få tyst på helt enkelt. Åsikter som kanske inte hör hemma i dem situationerna som är runt omkring dem just då. Säger saker utan att tänka sig för. You know the drill. Det blir helt enkelt ett eller två ord för mycket för vissa människor. Men samtidigt är det som att vårt samhälle tillåter oss inte heller säga exakt dem orden som behövs säga, för att det handlar om förändring, det handlar om något läskigt istället. Alla åsikter bör inte komma ut, kränkningar av andra och opassande saker bör helt enkelt inte komma ut. Men vissa åsikter som alla bör få ha är förbjudet att säga. 

Det finns så många som blir så nertryckta på grund av att personen har en åsikt som stället samhället mot väggen. Som säger att det här är inte okej och en förändring behövs ske. Men då, för att det är en förändring så går samhället emot personen och personen blir ensam kvar istället. Det är ju faktiskt så det fungerar nuförtiden. Åsikter ska yttras till viss mån, det ska inte vara kränkande för andra men det ska heller inte förändra vårt samhälle. Håll dig till det du vet och yttra dig inte om något som är ute på isen, för då kommer du få lika många käftsmällar som när du känker någon annan. 

Det är helt fel enligt mig. Vårt samhälle bygger på våra åsikter, på oss människor. Vi människor är stora åsikter för det är det som gör oss till dem vi är. Men om du söger fel blir du utslängd från samhället och får inte vara med. Det kan vara åsikter som ska vara relevanta att kunna prata om, det kan vara mänskliga rättigheter man pratar om och man får svarta ögon på sig istället. Men allting som handlar om förändring, allltig om att tänka och göra en verklig skillnad skrämmer skiten ur människor. För då bryts det trygga lilla mönster och det känns som om livet inte kommer att gå runt mer när det egentligen handlar om att livet kommer fortsattas att utvecklas och bli bättre. 

Här kan jag också känna att det handlar en del om vilket kön man har. Inte så, det är klart att det kan vara det andra håller med än vad det jag skriver. Men det är lättare att fösa undan en åsikt från en kvinna, det är lättare att skrika att du kan ingenting till en kvinna än vad det är till en man och det är något som detta samhället måste göra något åt, minst sagt. Kvinnor blir hela tiden nertryckta, alla ser det men ingen agerar. Få människor försöker men det är näst intill hopplöst. Sen vet jag att mycket har förändrats under dem senaste åren, men fortfarande så är det inte rätt. Men jag förstår att det inte är många som vågar stå upp för rättigheter, inte för att kvinnor ska få mer makt än männen, utan jämställdhet, men jag förstår att munnen är tejpad med silvertejp för att ingen vill bli kallad manshatare när det handlar om jämställdhet och mänskliga rättigheter. 

Åsikter är så oerhört viktigt. Det finns åsikter som endast är provocerade och inte alls lönt att lägga energi på. Men det finns så många röster där ute som hade behövt bli hörda mer än vad det är idag. 

Vi lever i ett falskt samhälle enligt mig. Vi ser ingenting med öppna ögon, vissa kikar men de flesta blundar. Ingenting betyder något för många människa i dagens samhälle. Det som ska räknas på är hur många dagar som man har på Snapchat och hur många ”vänner” man har på Facebook. Så falskt och fult. Vi lever i ett samhälle där vi ska spela kort hela tiden och du måste lägga dina kort hela tiden, annars får du en hel hög över dig eller blir tomhänt. Hela tiden, klura ut ett steg för den andra för att inte göra bort sig mer. 

FALSKT. 

Genom lögnerna via nätet, via samhället och omgivningen vi befinner oss i, desto värre blir lögnerna för oss själva och i oss själva. Vi ljuger om hur bra vi mår, vi ljuger om att allting är bra. Inte alltid, men hur många ungdomar har inte ångest idag? Hur många överväger om de ska vara desktruvtiva mot sig själva eller inte? 

Munkavlen runt munnen är hård just nu. 


blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>